Κορμός Nutella
Λαχταριστός, σοκολατένιος κορμός με φουντούκια. Άλλη μια συνταγή από την Τζένη Τσανακτσίδου που λατρεύουμε.
Μαγείρεμα30 λεπτά λεπτά
Χρόνος Ψύξης12 ώρες ώρες
Σύνολο12 ώρες ώρες 30 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Σοκολάτα
- 400 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα
- 300 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
- 500 γρ. nutella
- 350 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- ελάχιστο λάδι για τη φόρμα
Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα την οποία λαδώνουμε ελαφρώς.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη μία φορά.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη nutella με τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη nutella. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στο μείγμα την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα.
Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.