Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Εκμέκ Μπισκότου

Μια μικρή παραλλαγή στο Εκμέκ Κανταΐφι και έχουμε ένα νέο απίθανο επιδόρπιο, το Εκμέκ Μπισκότου. Πανεύκολο και έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Μαγείρεμα20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής2 ώρες
Σύνολο2 ώρες 20 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. πτι μπερ μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ζεστό

Για την κρέμα

Για τη σαντιγί

  • 2 φακέλους γκαρνί σε σκόνη
  • 400 ml γάλα

Για τη διακόσμηση

  • ½ κούπα αμύγδαλα
  • 15 κερασάκια
Makes: 18cm στρογγυλό

Οδηγίες

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  • Τα ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε λίγο από το κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα από κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βγάζουμε τη φόρμα με τα μπισκότα από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα την κρέμα.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω μια διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για τη σαντιγί

  • Χτυπάμε το γκαρνί σε σκόνη με το κρύο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη διακόσμηση

  • Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στους 180° C. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω στο γλυκό. Από πάνω βάζουμε τα κερασάκια!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou