Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στο λεπτό

Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό που αρέσει πολύ! Συνδυάστε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες και θα το λατρέψετε.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Χοιρινό
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κιλότο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
  • ½ λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κύβο λαχανικών

Οδηγίες

  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα απ'όλες τις πλευρές
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη γλυκιά πάπρικα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι μας ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.
  • Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές μας και σε φετούλες το κρεμμύδι και μόλις περάσουν τα είκοσι λεπτά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 15 λεπτά ακόμη. Αν δεν έχει αρκετό ζουμί το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Sotiria amor