Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Καλαμαράκια με χόρτα

Νοστιμότατα Καλαμαράκια με φρέσκα χόρτα, μαγειρεμένα στην κατσαρόλα. Μια γρήγορη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή.
Μερίδες: 5 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Θαλασσινά & Ψάρια, Καλαμαράκια, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 600 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. διάφορα χόρτα σέσκουλα, λάπατα, μαιντανό, άνηθο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε σε μέτρια φωτιά τα καλαμαράκια χωρίς νερό για να βράσουν. Βγάζουν τα δικά τους υγρά και τα αφήνουμε να σωθούν.
  • Έχουμε πλύνει τα χόρτα και σε μία πετσέτα τα βάζουμε να στεγνώσουν. Έπειτα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μετά βάζουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Αφού έχουν βράσει τα χόρτα προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν. Σβήνουμε την φωτιά το φαγητό είναι έτοιμο.
  • Σερβίρουμε και μέσα στο πιάτο βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού.
  • Καλή επιτυχία!!!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara