Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κότα γεμιστή με Ρύζι και Συκωτάκια

Εκτός από γεμιστή γαλοπούλα, ετοιμάστε για το γιορτινό τραπέζι αυτή τη ζουμερή Κότα με Γέμιση από Ρύζι και Συκωτάκια.
Μερίδες: 8 άτομα
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα2 ώρες
Σύνολο2 ώρες 30 λεπτά
Κατηγορία: Γιορτές, Επίσημο Δείπνο, Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την επαλειψη της κότας

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αρκετό αλατάκι και πιπεράκι

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κοτόπουλο 2½ κιλά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κλαράκια σέλινο
  • συκωτάκια κότας
  • ρύζι κίτρινο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι τα υλικά για την επάλειψη.
  • Καθαρίστε καλά το κοτόπουλο. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό, το κρεμμύδι. το καρότο και το σέλινο. Βράστε το κοτόπουλο για 25 λεπτά. Βγάλτε το από το ζουμί και βάλτε το σε ένα πυρέξ.
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και τσιγαρίστε τα συκωτάκια και το κρεμμύδι που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, Προσθέστε το ρύζι και δυο κούπες από τον ζωμό του κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά και προσθέστε και τον άνηθο,
  • Γεμίστε το κοτόπουλο με το ρύζι και βάλτε ένα λεμόνι ή ένα μήλο στην κοιλιά και να την κλείσετε, μιας και το κοτόπουλο είναι βρασμένο και είναι δύσκολο να ραφτεί.
  • Περάστε το κοτόπουλο όλο με την σος επάλειψης. Βάλτε το στο πυρέξ και προσθέστε 2 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο. Σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2 ώρες!
  • Πριν το βγάλετε από το φούρνο ξεσκεπάστε το και ψήστε λιγάκι ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε την γέμιση από την κοιλιά και σερβίρετε!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou