Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γαλοπούλα Γεμιστή

Λαχταριστή, γιορτινή Γαλοπούλα Γεμιστή με ρύζι, κιμά και λουκάνικο. Ιδανική γιατην ημέρα των Χριστουγέννων και όχι μόνο!
Μερίδες: 8 άτομα
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα2 ώρες 30 λεπτά
Σύνολο3 ώρες
Κατηγορία: Γαλοπούλα, Επίσημο Δείπνο, Μαγειρική, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι-πιπέρι-λάδι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι κίτρινο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά, να ανοίξει, Προσθέτουμε τα λουκάνικο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
  • Μετά προσθέτουμε το ρύζι αφήνοντας λίγο να γυαλίσει και σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και 6 φλιτζανάκια του καφέ νερό ζεστό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Το κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια. Με αυτή την γέμιση γεμίζουμε την γαλοπούλα μας..
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο lurpak πολύ καλά και την βάζουμε σε γάστρα. Kλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180° C για ώρες περίπου.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Αλεξάνδρα Κυριάκη