Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ για να μουλιάσουν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ρύζι κα τις μουλιασμένες σταφίδες μαζί με το κονιάκ. Μαγειρεύουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το συκώτι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό μαγειρεύουμε μέχρι να τον ρουφήξει το ρύζι και να μαγειρευτεί λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα, το κουκουνάρι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω και γεμίζουμε την κοιλιά του με τη γέμιση. Στη συνέχεια κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή με ένα μήλο.
Αν περισσέψει γέμιση, μπορείτε να τη βάλετε σε ένα αλουμινόχαρτο και να την τοποθετήσετε μέσα στο ταψί δίπλα από το κοτόπουλο.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, τρίβουμε τον κύβο και τον απλώνουμε μαζί με τη μουστάρδα πάνω στο κοτόπουλο. Βάζουμε διάσπαρτα τις 2 κουταλιές βούτυρο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 2½ ώρες. 45 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ροδίσει. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το ταψί, το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.