Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ψωμάκια Γεμιστά με Μαρμελάδα

Αφράτα, νόστιμα και εύκολα, αυτά τα Ψωμάκια Γεμιστά με Μαρμελάδα είναι ιδανικά για το πρωινό, το σχολείο, τον καφέ και όχι μόνο!
Μερίδες: 8 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής1 ώρα 40 λεπτά
Σύνολο2 ώρες
Κατηγορία: Brunch, Για το σχολείο, Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Παιδικά, Πρωινό
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
  • μαρμελάδα
  • λίγο γάλα ή σπορέλαιο
  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
  • Ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια αφράτη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Στην συνέχεια τη μεταφέρουμε στον πάγκο μας, τη ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά τα κάνουμε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε, αφήνοντας πάλι στην άκρη για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε πλατύ φυλλαράκι, κόβουμε λεπτές λωρίδες και τις αλείφουμε με γάλα, η σπορέλαιο. Τοποθετούμε στην άκρη λίγη μαρμελάδα και τις τυλίγουμε σαν φάκελο.
  • Τα βάζουμε στο ταψί μας το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, χαράσσουμε και τα σκεπάζουμε αφήνοντας για ακόμη 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Τέλος, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους.200° C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou