Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Brownies-epikalipsi-karydas-glaso-sokolatas

Brownies με επικάλυψη Καρύδας και γλάσο Σοκολάτας

Ένα υπέροχο γλυκό Μπράουνις, για όσους αγαπάνε την ινδική καρύδα και τη σοκολάτα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Μπεν μαρί, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το brownies

Για το topping

Για το γλάσο

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. μέλι
Makes: 35 x 24cm ορθογώνιο

Οδηγίες

Για το brownies

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις γίνει λεία την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε, το αλεύρι και ανακατεύουμε, τα 50 γρ, ινδικής καρύδας και ανακατεύουμε και στο τελευταία τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ 35x24 cm και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C στον αέρα (ή στους 180°C στις αντιστάσεις) για 30 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Για το topping

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ινδική καρύδα με το ζαχαρούχο γάλα. Στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στο κρύο brownies.

Για το γλάσο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια κουβερτούρας, το βούτυρο και το μέλι. Τα λιώνουμε όλα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από το γλυκό και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Τέλος αφήνουμε το brownies να κρυώσει τελείως και η επικάλυψη για να μπορούμε να το κόψουμε.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Sotiria amor