Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να στέκεται λίγο, χωρίς να την κάνουμε πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και ξαναχτυπάμε για λίγο.
Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πατάμε με ένα πιρούνι. Σπάμε τα μπισκότα σε 6-7 μικρότερα κομματάκια και όλα μαζί τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο κονιάκ σε αυτό το σημείο.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ, γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο, κομμάτια από μπισκότα και λίγο κακάο. Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.