Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ με Ανανά και Καρύδια

Ζουμερό Κέικ με Ανανά και Καρύδια. Είναι τόσο απλό και εύκολο που θα θέλεις να το κάνεις όσο πιο συχνά γίνεται!
Μερίδες: 20 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  • Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ψιλοκόβουμε τις ροδέλες του ανανά και τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με μισή κούπα από το χυμό τους και μισή κούπα από τα τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20cm x30cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35 λεπτά.
  • Για την επικάλυψη βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει λίγο.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την ινδική καρύδα, τα υπόλοιπα τριμμένα καρύδια και τη βανίλια. Ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στο κέικ ενώ είναι ακόμη ζεστό.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για να το απολαύσουμε κρύο.

Σημειώσεις