Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
chicken

Απλό Ψητό Κοτόπουλο

Αυτή η απλή συνταγή κοτόπουλου από τον θρυλικό chef Thomas Keller είναι μία από τις κορυφαίες συνταγές κοτόπουλου στο Epicurious. Είναι μια βασική, νόστιμη συνταγή κοτόπουλου που κάθε μάγειρας στο σπίτι μπορεί να φτιάξει και να απολαύσει.
Μερίδες: 6 άτομα
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 με 1,5 κιλά Κοτόπουλο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι (προαιρετικά)
  • ανάλατο βούτυρο
  • μουστάρδα Dijon

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το πολύ καλά με χαρτοπετσέτες, μέσα και έξω.
  • Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό και διπλώστε το κοτόπουλο με τα φτερά και τα μπούτια να παραμένουν κοντά στο σώμα έτσι ώστε να μη στεγνώσει.
  • Αλατίστε το κοτόπουλο εξωτερικά (περίπου 1 κ.γ.) και προσθέτετε πιπέρι σύμφωνα με τις γεύσεις σας.
  • Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, αν θέλετε προσθέτετε το βούτυρο και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί. Ψήνετε για 50 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε θυμάρι στο ταψί και αλείφετε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και το θυμάρι. Το αφήνετε να σταθεί για πάνω σε ένα ξύλο κοπής.

Σημειώσεις