Αυτή η απλή συνταγή κοτόπουλου από τον θρυλικό chef Thomas Keller είναι μία από τις κορυφαίες συνταγές κοτόπουλου στο Epicurious. Είναι μια βασική, νόστιμη συνταγή κοτόπουλου που κάθε μάγειρας στο σπίτι μπορεί να φτιάξει και να απολαύσει.
Μερίδες: 6άτομα
Προετοιμασία20 λεπτάλεπτά
Μαγείρεμα1 ώραώρα
Χρόνος Αναμονής0 λεπτάλεπτά
Σύνολο1 ώραώρα20 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
1 με 1,5κιλάΚοτόπουλο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2κ.γ.ψιλοκομμένο θυμάρι (προαιρετικά)
ανάλατο βούτυρο
μουστάρδα Dijon
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C. Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το πολύ καλά με χαρτοπετσέτες, μέσα και έξω.
Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό και διπλώστε το κοτόπουλο με τα φτερά και τα μπούτια να παραμένουν κοντά στο σώμα έτσι ώστε να μη στεγνώσει.
Αλατίστε το κοτόπουλο εξωτερικά (περίπου 1 κ.γ.) και προσθέτετε πιπέρι σύμφωνα με τις γεύσεις σας.
Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, αν θέλετε προσθέτετε το βούτυρο και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί. Ψήνετε για 50 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε θυμάρι στο ταψί και αλείφετε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και το θυμάρι. Το αφήνετε να σταθεί για πάνω σε ένα ξύλο κοπής.