Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
κίτρινο τυρί

Τυρόπιτα με MILNER

Πανεύκολη, τραγανή Τυρόπιτα με μόνο 5 υλικά. Ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως πιάτο. Ετοιμάστε τη και απολαύστε τη ζεστή!
Μερίδες: 8 άτομα
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Έως 5 Υλικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • ½ κιλό MILNER τριμμένο
  • ¼ κιλό παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 λίτρο γάλα ημιαποβουτυρωμένο
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Αφού διαλύσουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει για να μην κολλήσει.
  • Όταν αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
  • Λαδώνουμε ένα γυάλινο πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο ανασηκώνοντας τις άκρες.
  • Ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ενώνοντας τις άκρες του κάτω φύλλου φύλλου με το επάνω φτιάχνοντας ένα στεφανάκι γύρω από την πίτα.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου με αντίσταση πάνω κάτω.

Σημειώσεις