Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Χοιρινό ψαρονέφρι με μουστάρδα

Συνταγές αγαπημένες, από παλιά περιοδικά που συνεχίζουμε να βάζουμε στο τραπέζι μας, όσο και αν περάσουν τα χρόνια.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία8 λεπτά
Μαγείρεμα18 λεπτά
Σύνολο26 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Κρέας, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγάνισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 4 κομμάτια χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 25 γρ. παξιμαδάκια τριμμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Τρίβετε καλά τα κομμάτια του χοιρινού με το σκόρδο και στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνετε.
  • Ζεσταίνετε δύο κουταλιές σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα για 7 λεπτά από τη μια πλευρά.
  • Αναποδογυρίζετε τα φιλέτα και αλείφετε την ψημένη πλευρά τους με τη μουστάρδα. Από πάνω πασπαλίζετε τα τριμμένα παξιμαδάκια και τον μαϊντανό. Αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε ταψάκι.
  • Περιχύνετε τα φιλέτα με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ για 3 έως 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας κάθε μερίδα στο πιάτο με δεντρολίβανο.
  • Ιδέα: Το χοιρινό με μουστάρδα ταιριάζει με κολοκυθάκια και πιπεριές. Διαλέξτε μικρά κολοκυθάκια και μακρόστενες πιπεριές, όχι καυτερές, και ψήστε τα στο γκριλ.

Σημειώσεις