Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ψαροσαλάτα ζεστή

Αν δεν σας αρέσουν τα μύδια μπορείτε να τα παραλείψετε. Όμως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την ψαροσαλάτα.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα35 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία: Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Πατάτες, Σαλάτες
Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα, Σοτάρισμα
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 1 κύβο λαχανικών (το διαλύουμε στο καυτό νερό)
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. σπασμένους κόκκους πιπεριού
  • 450 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού (μπακαλιάρος) κομμένο σε λωρίδες
  • 450 γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο

Οδηγίες

  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδι και τις πατάτες.
  • Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτετε το ψάρι, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι.
  • Βράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και προσθέτετε τα μύδια.
  • Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.
  • Φιλτράρετε και κρατάτε περίπου μισό φλιτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
  • Προσθέτετε σ'αυτό την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις