Φουσίλι λούνγκι με σάλτσα κολοκυθιού
Ένα πεντανόστιμο γρήγορο πιάτο με φουσίλι και κολοκυθάκια.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά λεπτά
Σύνολο15 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Για Φοιτητές, Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Λαχανικά, Μαγειρική, Οικονομικά Μέθοδος: Βράσιμο, Σοτάρισμα
- 400 γρ, φουσίλι λούνγκι (fusilli lunghi)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια πολύ λεπτά κομμένα
- 2 κ.σ. λάδι
- 150 γρ. τυρί κρέμα με αρωματικά χόρτα και σκόρδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι.
Αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου τα κολοκυθάκια μαλακώσουν.
Προσθέτετε το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί (με προσοχή).
Σερβίρετε τα ζυμαρικά ανακατεμένα με τη σάλτσα κολοκυθιού και πασπαλισμένα με την παρμεζάνα.