Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φουσίλι λούνγκι με σάλτσα κολοκυθιού

Ένα πεντανόστιμο γρήγορο πιάτο με φουσίλι και κολοκυθάκια.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Κατηγορία: Για Φοιτητές, Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Λαχανικά, Μαγειρική, Οικονομικά
Μέθοδος: Βράσιμο, Σοτάρισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ, φουσίλι λούνγκι (fusilli lunghi)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια πολύ λεπτά κομμένα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα με αρωματικά χόρτα και σκόρδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το κρεμμύδι.
  • Αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου τα κολοκυθάκια μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί (με προσοχή).
  • Σερβίρετε τα ζυμαρικά ανακατεμένα με τη σάλτσα κολοκυθιού και πασπαλισμένα με την παρμεζάνα.

Σημειώσεις