Επιστροφή
Αποστολή link με email
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Σημειώσεις
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Σούπα με πράσο, πατάτα & τυρί
Μια σούπα όχι μόνο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Μερίδες:
6
μερίδες
Προετοιμασία
5
λεπτά
λεπτά
Μαγείρεμα
28
λεπτά
λεπτά
Χρόνος Αναμονής
0
λεπτά
λεπτά
Σύνολο
33
λεπτά
λεπτά
Κατηγορία:
Γρήγορα Πιάτα, Λαχανικά,
Μαγειρική
, Οικονομικά, Πατάτες, Σούπες
Μέθοδος:
Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία:
Εύκολη
Υλικά
1
κιλό
πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
500
γρ.
πράσα σε λεπτές ροδέλες
1/2
κούπα
ελαιόλαδο
600
ml
φρέσκο γάλα πλήρες
250
γρ.
πικάντικο τυρί χοντροκομμένο (κατά προτίμηση μετσοβόνε)
1/2
κ.γ.
κακουλέ σε σκόνη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και τα πράσα για 1-2 λεπτά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να "κολλάνε" στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου
20 λεπτά
, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου
5 λεπτά
, μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπίμερ μέχρι να αποκτήσει μια λεία ομοιόμορφη μορφή και προσθέτουμε το κακουλέ, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Σημειώσεις
Κάνε εδώ τις προσωπικές σου σημειώσεις
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι της Έφης Γιαλούση και την βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.