Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
soupa_praso_patata_tyri

Σούπα με πράσο, πατάτα & τυρί

Μια σούπα όχι μόνο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα28 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο33 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Λαχανικά, Μαγειρική, Οικονομικά, Πατάτες, Σούπες
Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 500 γρ. πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 600 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 250 γρ. πικάντικο τυρί χοντροκομμένο (κατά προτίμηση μετσοβόνε)
  • 1/2 κ.γ. κακουλέ σε σκόνη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και τα πράσα για 1-2 λεπτά
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να "κολλάνε" στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπίμερ μέχρι να αποκτήσει μια λεία ομοιόμορφη μορφή και προσθέτουμε το κακουλέ, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Η συνταγή είναι της Έφης Γιαλούση και την βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.