Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
fakes2

Φακές νηστίσιμες χωρίς λάδι

Κάθε Μ. Παρασκευή νηστεύουμε και το λάδι. Αυτές οι φακές δεν έχουν λάδι αλλά δεν υστερούν σε νοστιμιά
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Νηστίσιμα, Όσπρια
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 κούπες φακές
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο δενδρολίβανο τριμμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο

Οδηγίες

  • Διαλέγω τις φακές να μην έχουν κανένα πετραδάκι και τις ξεπλένω με 2-3 νερά. Αν θέλω προσθέτω και λίγο ξύδι στο πρώτο νερό.
  • Βάζω τις φακές στην κατσαρόλα, προσθέτω νερό και αφήνω να πάρουν μια βράση και μετά τις στραγγίζω καλά.
  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και κόβω σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.
  • Σοτάρουμε (χωρίς λάδι) τις φακές και το κρεμμύδι με το μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Προσθέτω την πατάτα, το καρότο, το δενδρολίβανο τη δάφνη, το σκόρδο, τη ρίγανη το αλάτι και νερό, τόσο που να σκεπάζει τις φακές περίπου 3 φορές. Αφήνω τις φακές να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου μια ώρα (ανάλογα με την ποιότητα).

Σημειώσεις