Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα
Ένα γρήγορο γλυκό, με λίγα υλικά, για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
Προετοιμασία0 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά λεπτά
Σύνολο20 λεπτά λεπτά
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 70 γρ. δαμάσκηνα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, πρσθέτουμε το βούτυρο και ενσωματώνουμε τους κρόκους των αυγών.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα, μαζί με το κονιάκ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη σαντιγί.
Η συνταγή είναι του Ηλία Δερμετζόγλου και τη βρήκαμε σε ένα παλιό τεύχος Cook Book του Έθνους.