Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Καριόκες! Η πιο τέλεια συνταγή

Η πιο τέλεια συνταγή για καριόκες. Εύκολες με λίγα υλικά και καλύτερες από του ζαχαροπλαστείου. Γίνονται πάντα ανάρπαστες.
Μερίδες: 50 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά, Σοκολάτα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. καρύδια τριμμένα
  • ποτήρια νερό
  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 500 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε επί 5 λεπτά για να γίνει το σιρόπι.
  • Σε μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το κακάο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σιρόπι και ανακατεύετε καλά.
  • Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα πλάθετε τις καριόκες σε σχήμα κύκλου με διάμετρο περίπου 4 cm και πάχος περίπου 1 cm.
  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε μια μια τις καριόκες και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα κια όταν κρυώσουν μπορείτε να τις τοποθετήσετε και σε χαρτάκια ή να τις τυλίξτε με αλουμινόχαρτο.

Σημειώσεις