Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πατατόσουπα της Δέσποινας

Εμπνευσμένη από μια συνταγή για λεμονάτες πατάτες φούρνου με μουστάρδα.
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Ορεκτικά, Πατάτες, Σούπες
Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 3 κολοκυθάκια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγο λευκό κρασί
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε σε λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες κομμένα σε αρκετά λεπτές φετούλες (για να βράσουν γρήγορα), τα φέρνουμε μια βόλτα, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει τα λαχανικά (και λίγο παραπάνω), βάζουμε τον κύβο και προσθέτουμε στο φαγητό λίγο κρασάκι αφήνοντας να βράσουν όλα μαζί.
  • Σε σουρωτηράκι βάζουμε το δενδρολίβανο και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα, αφήνοντάς το να ακουμπάει μέσα στο νεράκι του φαγητού έτσι ώστε να βγουν τα αρώματά του. Άλλη παραλλαγή είναι να βράσουμε το δενδρολίβανο ξεχωριστά και να ρίξουμε το νεράκι με το άρωμά του συμπληρωματικά στη σούπα.
  • Μόλις βράσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι όπου έχουμε αραιώσει τη μουστάρδα και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο θυμάρι στο πιάτο μας.

Σημειώσεις