Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα με το λίγο κονιάκ και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Θα κάνουμε 2 στρώσεις με μπισκότα.
Προσοχή, τα βουτάμε, δεν τα μουλιάζουμε...
Απλώνουμε την καραμέλα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Ούτε πολύ λεπτές φέτες, ούτε πολύ χοντρές.... Ανάλογα βέβαια και με τα γούστα μας! Απλώνουμε πάνω στην καραμέλα.
Χτυπάμε τη σαντιγί και τη στρώνουμε πάνω στις μπανάνες
Πασπαλίζουμε με κακάο!
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για 4 ώρες περίπου.
Αν δεν αγοράσουμε έτοιμη καραμέλα, την κάνουμε μόνοι μας σιγοβράζοντας το ζαχαρούχο γάλα για 2,5 με 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. Μπορούμε να βράσουμε και περισσότερα κουτιά μαζί για να έχουμε έτοιμη καραμέλα και για μελλοντική χρήση! Θέλουμε το νερό να κοχλάζει και όχι να βράζει, για να μη "χοροπηδάει" το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με το νερό συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μόλις περάσει ο χρόνος, τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Αποθηκεύουμε τα επιπλέον κουτιά εκτός ψυγείου και τα διατηρούμε όσο θα διατηρούσαμε και το γάλα.