Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ζωμός Λαχανικών (χωρίς βράσιμο)

Μια αλλεργία στο γλουταμινικό οξύ ήταν ικανή να οδηγήσει σε κατάργηση των έτοιμων κύβων λαχανικών. Αυτή η εύκολη συνταγή τους αντικατέστησε επάξια.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία20 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Λαχανικά, Μαγειρική, Σάλτσες & Μαρινάδες
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 4 μεγάλα καρότα, τριμμένα
  • 3 κλωνάρια σέλερυ (το χοντρό κομμάτι, μέχρι εκεί που αρχίζουν τα μικρότερα κλωνάρια με τα φύλλα) κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 πράσο (το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • από ένα ματσάκι μαϊντανό (με τα κοτσανάκια), χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια, χοντροκομμένα (1 1/2 με 1 3/4 της κούπας)
  • 10 κομμάτια λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη (με ψαλίδι κουζίνας είναι πιο εύκολο)
  • 1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 200 γρ. αλάτι

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε δόσεις, βάζουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
  • Μεταφέρουμε την πάστα σε άλλο μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας να μην παραγεμίζουμε το δοχείο (για να κοπούν όλα ομοιόμορφα).Το αλάτι λειτουργεί ως συντηρητικό και ο ζωμός διατηρείται ακόμη και έξι μήνες.
  • Τη συνταγή τη βρήκαμε στο thefoodiecorner.gr και έγινε η αγαπημένη μας, αφού δεν χρειάζεται βράσιμο.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο thefoodiecorner.gr και έγινε η αγαπημένη μας, αφού δεν χρειάζεται βράσιμο.