Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπισκότα νηστίσιμα με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Νηστίσιμα μπισκότα με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Για τον καφέ ή το τσάι, για το σχολείο ή το γραφείο. Είναι ιδανικά για όλες τις εποχές.
Μερίδες: 60 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής0 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 2 κούπες λάδι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου ή όσο πάρει
  • ¾ κ.σ. κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο.
  • Προσθέτουμε το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και αναμιγνύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσοχή! Δε ζυμώνουμε πάρα πολύ καθώς θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου και κόβουμε με κουπ -πατ. Ψήνουμε σε λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.

Σημειώσεις