Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πατατόπιτα ξεσκέπαστη στα γρήγορα!

Μια λίγο διαφορετική πιτούλα από τις συνηθισμένες.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά, Πατάτες
Μέθοδος: Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220° C.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σαλάμι αέρος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να βγάλει το σαλάμι τα αρώματά του.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το γάλα να βράσουν. Μόλις βράσουν, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και τη σκόνη πουρέ.
  • Ανακατεύουμε καλά τον πουρέ μας και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε στον πουρέ τα κρεμμύδια με το σαλάμι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 24 x 32 εκ. απλώνουμε τον πουρέ ομοιόμορφα. Τέλος, πασπαλίζουμε τον πουρέ με το τυρί.
  • Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220° C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινήσει το τυρί μας.

Σημειώσεις