Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τσιπς ζυμαρικών

Έχετε δοκιμάσει ποτέ τσιπς ζυμαρικών; Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή και θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα8 λεπτά
Σύνολο18 λεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Ζυμαρικά, Μαγειρική, Οικονομικά, Πάρτι
Μέθοδος: Βράσιμο, Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (φαρφάλε)
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κ.σ. μείγμα βοτάνων italian seasoning
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά al dente, περίπου 8 λεπτά. Μόλις βράσουν σουρώστε τα.
  • Σε μια άλλη μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα προσθέστε λάδι αφήστε το να ζεσταθεί. Όταν αρχίσει να τρεμοπαίζει, προσθέστε περίπου 1 φλιτζάνι al dente ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Περίπου 2 λεπτά για κάθε πλευρά. Προσοχή, τοποθετήστε τα στο τηγάνι με μικρή απόσταση για να μην γίνουν μια μάζα.
  • Βγάλτε τα ζυμαρικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια, ρίχνετε αμέσως μείγμα βοτάνων (italian seasoning) σκόνη σκόρδου, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα ζυμαρικά.

Σημειώσεις