Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τούρτα με καφέ και καραμελωμένα φουντούκια

Μια νόστιμη τούρτα με καφέ και καραμελωμένα φουντούκια που είναι ιδανική για να συνοδεύσει έναν απογευματινό καφέ στην αυλή με φίλους!
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία1 ώρα
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 40 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

Για τη γέμιση

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι στους κρόκους.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180° C. Ιδανικό θα ήταν να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι, το χωρίζουμε σε τρία μέρη με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού ή με τη μηχανή κοπής παντεσπάνι.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζαχαρώσουν και στη συνέχεια να καραμελώσουν. Προσέχουμε να μη χρησιμοποιήσουμε πλαστική κουτάλα καθώς ενδέχεται να λιώσει από την υψηλή θερμοκρασία της καραμέλας. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μια ξύλινη κουτάλα. Όταν καραμελώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα χοντροτρίβουμε στο multi για να τα χρησιμοποιήσουμε στην τούρτα.

Συναρμολόγηση Τούρτας

  • Σε τουρτιέρα βάζουμε μία βάση από παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το 1/3 του σιροπιού. Στρώνουμε 1/4 της σαντιγύς, πασπαλίζουμε με λίγα φουντούκια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη βάση. Τέλος βάζουμε από πάνω την τρίτη βάση, σιροπιάζουμε, καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ και στολίζουμε πασπαλίζοντας με τα καραμελωμένα φουντούκια.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει.

Σημειώσεις