Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κέικ λεμονιού

Είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμο. Αυτό το αρωματικό κέικ με γλάσο λεμονιού, γίνεται πανεύκολα και θα γίνει το αγαπημένο σας.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το γλάσο

Οδηγίες

  • Προετοιμάστε μια φόρμα του κέικ, βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς τη.
  • Χτυπήστε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις. Χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάλτε το μείγμα στο στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 35 έως 40 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις. Μόλις ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει.
  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη πάστα και καλύψτε το κέικ. Αν δεν θέλετε να είναι πολύ ξινό το γλάσο σας, αντικαταστήστε το λεμόνι με νερό.

Σημειώσεις