Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί Νηστίσιμες

Ένα γευστικότατο πιάτο για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • κιλό μελιτζάνες φλάσκες ή αργίτικες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγη ζάχαρη

Οδηγίες

  • Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες και τις χαράζετε κατά μήκος. Τηγανίζετε ελαφρά της μελιτζάνες ολόκληρες.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από το μύλο των λαχανικών, τις πατάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
  • Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μείγμα των κρεμμυδιών και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ. Τις περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Σημειώσεις