Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας

Η γεύση της σοκολάτας πλημμυρίζει τον ουρανίσκο. Αυτά τα αφράτα ραγισμένα μπισκότα είναι ιδανικά να συνοδεύσουν τον καφέ τη το τσάι μας.
Μερίδες: 32 μπισκότα
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Σοκολάτα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας και στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βιτάμ.
  • Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με τα αυγά.
  • Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν την εσάνς βανίλιας και τον εσπρέσσο.. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε λαδόκολλες σε 2 ταψιά. Με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα κυλάμε μέσα στην άχνη. Βάζουμε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφέρουμε σε σχάρες για να κρυώσουν.

Σημειώσεις