Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φάβα Σαντορίνης

Φάβα. Ο θησαυρός της ελληνικής γης.
Μερίδες: 6
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Όσπρια
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. Φάβα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι λάδι
  • αλάτι / πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες

  • Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
  • Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, λίγο αλάτι, το μισό λάδι και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένας πηχτός πολτός.
  • Περνάτε τη φάβα από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνει λεία σαν αλοιφή.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμα αλάτι.
  • Ανακατεύετε και γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις