Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, λίγο αλάτι, το μισό λάδι και την αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένας πηχτός πολτός.
Περνάτε τη φάβα από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνει λεία σαν αλοιφή.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμα αλάτι.
Ανακατεύετε και γαρνίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.