50γρ.σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
Για τη ζύμη
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να γίνουν μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάει ομοιόμορφα παντού.
Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε την ψίχα από το κέντρο του κέικ αφήνοντας 2 εκ. υπόλοιπο στις άκρες και τον πάτο. Βάζουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ.
Για τη γέμιση
Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος στη μέση και τις απλώνουμε στον πάτο του κέικ.
Χτυπάμε τη σαντιγύ και προσθέτουμε τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η σαντιγύ. Προσθέτουμε τέλος τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις μπανάνες και δημιουργούμε ένα βουναλάκι με την κρέμα στο πάνω μέρος του κέικ. Τρίβουμε πάνω στην κρέμα τα ψίχουλα του κέικ που είχαμε κρατήσει στην άκρη νωρίτερα. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.