Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γλυκό ψυγείου με Ροδάκινα κομπόστα

Ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό ψυγείου με ήπια γλύκα, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Ψυγείο4 ώρες
Σύνολο4 ώρες 15 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (200 γρ.)
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 600 ml γάλα
  • 1 κουτί ροδάκινα κομπόστα σε ελαφρύ σιρόπι (στραγγισμένο βάρος 480 γρ. περίπου)
  • κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  • Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και κρατάμε το σιρόπι. Κόβουμε τα κομμάτια του ροδάκινου σε φέτες.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ 25x35 εκ. και αφού βουτήξουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές, τα απλώνουμε στο πυρέξ. (Προσοχή! μόνο τα βουτάμε με γρήγορες κινήσεις. Δεν τα αφήνουμε να ρουφήξουν πολύ σιρόπι)
  • Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το κρύο γάλα για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ. Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια και από πάνω απλώνουμε τις φέτες από ροδάκινο πιέζοντας ελαφρά να "κολλήσουν" μέσα στην κρέμα.
  • Χτυπάμε τη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στα ροδάκινα.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις