Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο, το τζίντζερ, το γκάραμ μασάλα, το κόλιαντρο, το κύμινο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το κοτόπουλο και αλατίζουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά πάνω στο κοτόπουλο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 6 ώρες.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο - αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη μαρινάδα από πάνω του - και σοτάρουμε για άλλα 6 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε την πιπεριά, τις ντομάτες και τη μαρινάδα που είχαμε για το κοτόπουλο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα,
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.