Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φρέσκα Ψωμάκια σε 35 λεπτά

Ετοίμασε φρέσκα, λαχταριστά, ψωμάκια μέσα σε 35 λεπτά. Μέχρι να ξυπνήσει όλη η οικογένεια το πρωινό της Κυριακής είναι έτοιμα.Αλλά και για τις καθημερινές!
Μερίδες: 12 ψωμάκια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Για το σχολείο, Μαγειρική, Οικονομικά, Παιδικά, Πρωινό, Ψωμιά & Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 200° C και βάζω ένα άδειο ταψί στην προτελευταία σχάρα.
  • Σε ένα μπολ ή στην κουζινομηχανή με γάντζο, βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι ανακατεύοντας ελαφρά. Αφήνουμε πέντε λεπτά να σταθεί.
  • Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνω. Είτε με την κουζινομηχανή είτε με το χέρι, για μερικά λεπτά μέχρι να έχω μια λεία ζύμη.
  • Κάνω τη ζύμη μια στρογγυλή μπάλα και τη βάζω πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Χωρίζω στα 4 και μετά κάθε κομμάτι σε άλλα 3-4 κομμάτια. Κάνω το κάθε κομμάτι σαν μια μπάλα "κρύβοντας" τη ζύμη στο κάτω μέρος. Τα τοποθετώ πάνω σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί. Αν θέλω να μου γίνουν πιο μαλακά προσπαθώ να μην αφήσω μεγάλο κενό ανάμεσα στα ψωμάκια ενώ αν τα θέλω τραγανά αφήνω μεγαλύτερο κενό, για να ψηθούν καλά γύρω γύρω. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω να ανέβουν για 10 λεπτά
  • Μόλις περάσει ο χρόνος, αν θέλω χαράζω τα ψωμάκια μου σταυρωτά και τα βάζω στο φούρνο. Προσθέτω 250 ml ζεστό νερό στο άδειο ταψί που είχα βάλει από την αρχή στο φούρνο και κλείνω το φούρνο.
  • Ψήνω στους 200° C στον αέρα για 12 έως 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και το κοκκίνισμα που επιθυμώ.

Σημειώσεις