Επιστροφή Αποστολή link με email

Πατάτες με Κιμά και Μπεσαμέλ τυριού-κάρυ

Μια διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψουμε τον κιμά με πατάτες.
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Κιμάς, Μαγειρική, Πατάτες
Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1200 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • μουστάρδα
  • θυμάρι

Οδηγίες

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι μαζί με τον κιμά, χωρίς να σπάσουμε εντελώς τα κομμάτια του κιμά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με το κάρυ και μετά προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μισό τυρί.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις "τρομάζουμε" με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε πάνω στις πατάτες τον κιμά , την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Σημειώσεις