Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Λικέρ Αυγού (Αυγολικέρ) σπιτικό

Το Λικέρ Αυγού ή Αυγολικέρ, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό αντίθετα χρησιμοποιείται σε αρκετές συνταγές κυρίως γλυκών.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Ποτά, Χυμοί & Ροφήματα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 8 φρέσκους κρόκους αυγών (M)
  • 1 φακελάκι βανίλια Bourbon
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 7,5% λιπαρά
  • 1/4 λίτρου κονιάκ ή λευκό ρούμι

Οδηγίες

  • Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ και το ρούμι.
  • Τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ για 6 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Γεμίζουμε με λικέρ τα μπουκάλια μας, με τη βοήθεια ενός χωνιού.
  • Αν είναι καλά σφραγισμένο το λικέρ μας, αντέχει έως και 6 μήνες.

Σημειώσεις