Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Cupcakes με επικάλυψη από λικέρ αυγού

Μια συνταγή από τη φίλη μας τη Σοφία.
Μερίδες: 12
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τα cupcakes

Για την επικάλυψη

  • 80 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ αυγού

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C (ή 150° στον αέρα).
  • Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και τοποθετούμε τα χαρτάκια για cupcakes στις θήκες.

Για τα cupcakes

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και το λικέρ αυγού.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών.
  • Μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας περίπου έως τη μέση και ψήνετε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  • Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

  • Για την επικάλυψη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λικέρ αυγού μέχρι να γίνει λεία. Αν μας γίνει πολύ ρευστή η επικάλυψη, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.
  • Καλύπτουμε τα cupcakes και αφήνουμε να σφίξει.

Σημειώσεις