Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Ρώσικη Σαλάτα

Όλη τη γεύση σε αυτή τη ρώσικη σαλάτα, τη δίνει το αγγουράκι τουρσί.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία8 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο23 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Σαλάτες
Μέθοδος: Βράσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (ή φρέσκα ψιλοκομμένα) - αρακάς, καρότα, πατάτες
  • 2 κούπα μαγιονέζα
  • 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό
  • κάπαρη προαιρετικά
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μία κατσαρόλα με νερό περίπου μέχρι τα 2/3 Ρίχνετε 1 κ.γ. αλάτι και αφήνετε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα αφήνετε να βράσουν με ανοιχτό καπάκι, για 10'-12' περίπου. Τέλος, τα βγάζετε από τη φωτιά και στραγγίζετε.
  • Βάζετε τα βρασμένα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μαγιονέζα, το αγγουράκι τουρσί και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
  • Κατά προτίμηση αφήνετε 3-4 ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.

Σημειώσεις