Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κοτόπουλο Γλυκόξινο

Αν σας αρέσουν τα γλυκόξινα, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές 1 εκ.
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το χυλό

Για το σοτάρισμα

  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κολοκυθάκι σε λεπτά μπαστουνάκια

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

Οδηγίες

  • Αναμιγνύουμε τα υλικά για το χυλό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά.
  • Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε αραβοσιτέλαιο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσοχή δεν βάζουμε όλο το κοτόπουλο ταυτόχρονα γιατί δεν θα καταφέρουμε να το τηγανίσουμε ομοιόμορφα. Το βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.
  • Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσοχή δεν θέλουμε να γίνουν καφέ, απλά να μαγειρευτούν ελαφρά και να κρατάνε. Προσθέτουμε τα υλικά της γλυκόξινης σάλτσας και τον ανανά και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί από τη σάλτσα.
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Συνοδεύεται με ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.

Σημειώσεις