Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με λίγο αλάτι να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε το καρότο σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τη δάφνη και 1,5 με 2 λίτρα νερό περίπου.
Βράζουμε τη φασολάδα για 1 με 1,5 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ο χρόνος εξαρτάται από την ποικιλία των φασολιών. Λίγο πριν βγάλουμε τη φασολάδα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.