Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Φασολάδα με κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές ταιριάζουν ιδιαίτερα με τα λευκά φασόλια.
Μερίδες: 6 μερίδες
Μαγείρεμα1 ώρα 45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία: Μαγειρική, Όσπρια
Μέθοδος: Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1/2 κιλό άσπρα φασόλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λάδι
  • αλάτι

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με λίγο αλάτι να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε το καρότο σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τη δάφνη και 1,5 με 2 λίτρα νερό περίπου.
  • Βράζουμε τη φασολάδα για 1 με 1,5 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ο χρόνος εξαρτάται από την ποικιλία των φασολιών. Λίγο πριν βγάλουμε τη φασολάδα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σημειώσεις