Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κεφτεδάκια Κουνουπιδιού για χορτοφάγους

Κεφτεδάκια χορτοφαγικά με πλούσια σάλτσα μασάλα!
Μερίδες: 50 κεφτεδάκια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Λαχανικά, Μαγειρική, Χορτοφαγικά
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά

  • 3 κούπες μπουκετάκια από κουνουπίδι είναι σχεδόν ένα ολόκληρο κουνουπίδι
  • 3 κούπες βρασμένη κινόα
  • ¾ κούπας νιφάδες βρώμης ή και ψίχα ψωμιού
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. μπαχαρικά όπως σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • σάλτσα μασάλα

Οδηγίες

  • Βάλτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 5 λεπτά σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν και μετά στραγγίστε καλά.
  • Βάλτε την κινόα και το κουνουπίδι στο μούλτι με δόσεις και μισο-αλέστε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε δόσεις από το μείγμα και πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Αν τα κεφτεδάκια δεν πλάθονται σε μπαλίτσες, βάλτε το 1/3 του μείγματος στο μούλτι και αλέστε περισσότερο μέχρι να γίνει πολτός. Επαναφέρετε στο υπόλοιπο μείγμα και δοκιμάστε ξανά να πλάσετε μπαλάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο βρώμη, αλεύρι ή ψίχα ψωμιού ακόμη.
  • Σερβίρετε με ρύζι και σάλτσα τίκα μασάλα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: pinchofyum.com