Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπισκότα λεμονιού

Ραγισμένα μπισκότα όχι σοκολάτας, αλλά λεμονιού! Γίνονται εύκολα, είναι μαλακά και αρωματικά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα.
Μερίδες: 40 τεμάχια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη την οποία θα βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να σφίξει λίγο, για να μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα και να μην απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.
  • Κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης περίπου όσο ένα καρύδι και τα κυλάμε μέσα στη ζάχαρη άχνη. (Η αρχική συνταγή λέει να περάσουμε τα μπαλάκια της ζύμης πρώτα από κρυσταλλική ζάχαρη και μετά από ζάχαρη άχνη αλλά εμένα δεν μου αρέσει να κάνουν κριτς κριτς στα δόντια όταν τα τρώω!)
  • Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180° C στον αέρα.

Σημειώσεις