Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τσιζκέικ σοκολάτας με βάση Oreo

Απίθανο σοκολατένιο επιδόρπιο. Τσιζκέικ με πλούσια κρέμα σοκολάτας και τραγανή βάση Oreo. Ένα γλυκό ψυγείου που δεν λιγώνει.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία40 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα Oreo
  • 100 γρ. βιτάμ
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την κρέμα της γέμισης

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο

Οδηγίες

  • Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. ή μια ορθογώνια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20x25 εκ.

Για τη βάση

  • Αφαιρέστε την κρέμα από τα γεμιστά μπισκότα Oreo και βάλτε την σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βιτάμ. Βάζετε το κατσαρολάκι στο μάτι και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει το βιτάμ και η κρέμα. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Θρυμματίστε τα μπισκότα και προσθέστε τα στο μείγμα με το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη φόρμα σας απλώστε το μείγμα της βάσης και πατήστε καλά για να μην διαλύεται όταν θα είναι έτοιμο το γλυκό. Φροντίστε να ανεβάσετε λίγο μείγμα στις άκρες. Βάλτε τη φόρμα σας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει η βάση.

Για την κρέμα της γέμισης

  • Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και προσθέτετε τη σοκολάτα λιωμένη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το τυρί mascarpone. Χτυπάτε ξανά και στο τέλος προσθέτετε τη φυτική κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να στέκεται καλά η κρέμα.

Συναρμολόγηση

  • Βγάζετε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε πάνω της ομοιόμορφα την κρέμα. Με ένα κουτάλι κάνετε κύματα ή όποιο άλλο στολισμό εσείς θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ και να κάνετε μεγάλες ροζέτες. Τέλος, πασπαλίζετε με το κακάο

Σημειώσεις