Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πάστα ταψιού με πραλίνα

Υπέροχο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου από το Live Kitchen Channel
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα9 λεπτά
Σύνολο29 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη βάση

Για την σοκολατένια κρέμα

  • 250 γρ. μόρφατ
  • 230 γρ. μερέντα
  • 20 γρ. κακάο σκόνη

Για τη λευκή κρέμα

  • 250 γρ. μόρφατ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μερέντα, τους κρόκους και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 9 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ραντίζουμε με γάλα.

Για τη σοκολατένια κρέμα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε στην κρέμα τη μερέντα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 20 γρ. άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.

Για τη λευκή κρέμα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μόρφατ για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με ένα κορνέ βάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel