Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κανταΐφι απλό με καρύδια

Κανταΐφι. Ένα από τα πολύ αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια της πατρίδας μας.
Μερίδες: 16 κομμάτια
Προετοιμασία30 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το κανταΐφι

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζοντας για 5 λεπτά. Αρχίζω να μετράω το χρόνο μόλις δω την πρώτη μπουρμπουλήθρα.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα χοντροκομμένα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Ξεδιπλώνω το φύλλο κανταΐφι, το ξανοίγω και παίρνω στο χέρι μου μια ποσότητα περίπου 20 εκ. μήκος και 6 εκ. πλάτος. Κρατάω τη στενή πλευρά στην παλάμη μου, βάζω μια κουταλιά καρύδια και τυλίγω το κανταΐφι κατά μήκος ελαφρά, διπλώνοντας τις άκρες ελάχιστα προς τα μέσα. Δεν σφίγγω πολύ το κανταΐφι, απλά τυλίγω ελαφρά.
  • Τοποθετώ το κανταΐφι σε ένα μικρό πυρέξ και συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Λιώνω το βιτάμ και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφω όλα τα κομμάτια πολύ καλά, προσέχοντας να αλείφθούν και τα πλαϊνά.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το κανταΐφι στους 170° C για 60 λεπτά. Προσοχή! Δεν ανεβάζω τη θερμοκρασία γιατί θα αρπάξει.
  • Μόλις ψηθεί το κανταΐφι, το βγάζω από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, ρίχνω σιγά σιγά το κρύο σιρόπι να πάει σε όλα τα κομμάτια.
  • Αν θέλω το γλυκό μου να μην είναι τραγανό, σκεπάζω με μια μεμβράνη για να μαλακώσει η πάνω επιφάνεια.

Σημειώσεις