Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και σε μια φόρμα για 12 μάφινς τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε όλα τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά να πάνε παντού.
Μοιράστε το μείγμα σε 12 ίσα μέρη στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε στους 180° C για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Ελέγξτε αν ψήθηκαν μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν δεν βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα αλλά είναι λερωμένη με ζύμη, αφήστε λίγα λεπτά ακόμη.