Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τη συσκευασία. Μόλις βράσουν τα "τρομάζουμε" με κρύο νερό.
Κόβουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε για λίγο στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσουν, τα προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, τα κρεμμυδάκια σε μικρές ροδέλες, τη φέτα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στα μακαρόνια. Βάζουμε και τις ελιές
Αναμιγνύουμε το πέστο, το ελαιόλαδο, το μείγμα βοτάνων (ή των μπαχαρικών που μας αρέσουν) και το αλατοπίπερο κάνοντας ένα ντρέσσινγκ και το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αν θέλουμε αφήνουμε τη σαλάτα λίγη ώρα στο ψυγείο για να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις.