Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τηγανίτες Γερμανικές

Τηγανίτες αφράτες για όλες τις ώρες!
Μερίδες: 10 τεμάχια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα5 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Παιδικά, Πρωινό
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την ζύμη

Για την γέμιση

  • 300 γρ. Φράουλες
  • Αν θέλετε σαντιγύ, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού για γέμιση

Οδηγίες

  • Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ ή με σύρμα τα υπόλοιπα υλικά και μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι ή μαργαρίνη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε ένα λεπτό από κάθε πλευρά να ψηθεί η τηγανίτα.
  • Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείτε τις φράουλες. Αν θέλετε έξτρα γλύκα προσθέτε λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Σερβίρετε τις τηγανίτες με τον πολτό φράουλας και τη σαντιγύ χτυπημένη.

Σημειώσεις