Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σοκοκέικ με επικάλυψη ινδικής καρύδας

Μια βάση από σοκολατένιο κέικ, με επικάλυψη μαρέγκας με ινδική καρύδα.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία1 λεπτό
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο31 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη βάση

Για την επικάλυψη

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 140 γρ. νιφάδες ινδικής καρύδας
  • ¾ κούπας μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ και το χτυπάμε με την άχνη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το κακάο και τα προσθέτουμε με δόσεις μέσα στο μείγμα αυγών εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 20x30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στη μαρέγκα την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμη.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση από τη μαρμελάδα μας, την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά.
  • Μετά από 20 λεπτά πασπαλίζουμε με λίγη ινδική καρύδα.

Σημειώσεις